Revoluxr neemt de favoriete novelties van Baselworld 2018 met je door.

3 min
Pim Pot

Baselworld brengt ook in 2018 weer een grote variëteit aan horloges en juwelen bij elkaar. In dit artikel nemen wij graag onze top vier met je door!

Zenith Defy Classic

De Defy Classic combineert een opengewerkte wijzerplaat met een sportieve kast van geborsteld titanium en Zenith’s Elite uurwerk. De Defy collectie toont Zenith’s complexiteit op het gebied van horlogerie, dit inclusief de iconische high-frequency Defy El Primero 21 en de Defy Lab. De Defy Lab is het in 2017 uitgegeven horloge bekend als ’s werelds meest accurate mechanische horloge door zijn monocrystalline silicon oscillator. De Defy Classic heeft een opengewerkte versie van het automatische kaliber Elite 670, met haar silicon pallet lever en escape wheel. De wijzerplaat heeft een donker blauwe minuten ring met grote markers welke gecoat zijn met Super-LumiNova. Voor de band is de keuze te maken uit een titanium bracelet, een zwart rubberen band met blauw alligatorleer of een volledig zwart rubberen band. Prijzen beginnen bij €5500 en het horloge zal rond het derde kwartaal van 2018 leverbaar zijn. 

Onze eigen foto van de Zenith Defy Classic op volledig zwart rubberen band, prachtig.

 

Patek Philippe Aquanaut Chronograph

Op Baselworld hebben wij kennis mogen maken met de eerste chronograaf van de Aquanaut collectie van Patek Philippe. Een complicatie die perfect aansluit bij de sportieve doch elegante uitstraling van de Aquanaut. Patek Philippe heeft de nieuwe 5968A-001 voorzien van haar inhouse caliber CH 28-520 C, een zelf opwindend uurwerk met flyback chronograaf functie. De wijzers van de chronograaf zijn voorzien van een opvallende oranje kleur welke een mooi contrast biedt met de donkere wijzerplaat met het bekende aquanaut patroon. Dit patroon zet zich voort op de banden welke geleverd worden bij de Aquanaut. Inderdaad, banden, want zowel de zwart rubberen band als de oranje rubberen band zijn inbegrepen.

Onze foto van de Patek Philippe Aquanaut 5968A-001 op Baselworld 2018.

 

Tudor Black Bay Fifty-Eight

Tudor introduceert op Baselworld 2018 een aantal additionele modellen op de Black-Bay collectie, een daarvan is de Fifty-Eight welke qua dimensies terug gaat naar de eerste duiker modellen van het merk. Met zijn 39mm doorsnede past de Fifty-Eight perfect bij ieder die een voorkeur heeft voor een wat kleiner horloge, een liefde voor vintage modellen heeft of voor de personen met een kleinere pols. Het horloge wordt voorzien van het manufacture caliber MT5402 welke ontwikkeld is met een oogpunt op betrouwbaarheid, robuustheid en precisie. Ook dit horloge van Tudor is voorzien van een COSC certificaat en heeft een power reserve van 70 uur. De Fifty-Eight kan geleverd worden op drie verschillende banden, er is keuze uit een lederen, een stoffen en een stalen band. Deze laatste optie heeft onze voorkeur, de zichtbare rivets in combinatie met het mooie schakel ontwerp heeft ons overtuigt.

Onze foto van de Tudor Black Bay Fifty-Eight.

 

Omega Seamaster Diver 300m

De Seamaster Diver 300M is al bijna legendarisch te noemen, sinds 1993 zijn er 25 jaren gepasseerd waarin deze collectie deel uit maakte van Omega. Dat betekent dat het tijd is voor een feestje op Baselworld en een complete make-over. Het originele design en de spirit voor de oceaan zijn gebleven, maar de nieuw ontwikkelde materialen en updates zijn overal te zien en ontdekken.

Het horloge meet nu een diameter van 42mm en elk design onderdeel is opnieuw doordacht, inclusief de ceramische bezel met een duikers meetlat welke voldoet aan de laatste eisen.  In het horloge bevindt zich het caliber 8800 van Omega, welke het horloge direct meeneemt in de volgende fase van precisie en magnetische resistentie. De wijzerplaat is ceramisch en verkrijgbaar in zwart, blauw of PVD in chroom kleur. Het populaire wave patroon is geherintroduceerd en de indexen zijn opgelegd en gevuld met Super-LumiNova. Wij kijken uit naar de uitlevering in Nederland.

Onze foto van de Omega Seamaster Diver 300m op Baselworld 2018, wat een mooie kleur blauw.

 

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Maandelijks versturen wij een nieuwsbrief met de laatste updates.