Een Mechanische Annual Calender voor een schappelijke prijs, Longines biedt de oplossing!

1 min
Pim Pot

Horloges met annual calender worden steeds populairder, ook Longines heeft dit door. De mechanische annual calender complicatie kan onderscheidt maken tussen maanden met 30 of 31 dagen. Hierdoor hoeft het horloge maar een keer per jaar verzet te worden. De overtreffende trap hiervan is de perpetual calender, deze complicatie kent naast de maanden namelijk ook de schrikkeljaren. Beide complicaties zijn in de algemene norm erg hoog geprijsd. Hier zet Longines met de nieuwe stap in met de zeer betaalbare Master Collection Annual Calender.

De Master collectie van Longines, is al reeds jaren de meest succesvolle lijn van het merk. Binnen deze collectie vind je een ruime variatie aan complicaties en ontwerpen. Na onder andere automatische chronografen, maanstand weergave en diverse dag en nacht indicatoren is de annual calender een first voor Longines. Het horloge start in Nederland met zijn lederen band op €1960, en zet zich daarmee sterk in tegen de prijzen van andere merken waar horloges met deze functie vaak zo’n 80% duurder zijn.

Longines gebruikt voor dit horloge een kast van 40mm, een ideale maat voor iedere pols. In deze case is het caliber L897.2 te vinden, een doorontwikkeling op de ETA A31.L81. Dit uurwerk biedt een gangreserve van ruim 64 uur, dit betekent dat het horloge het gehele weekend aan de kant kan worden gelegd en op maandag geen correctie vergt. Naast dat de kenmerken van het uurwerk zeer prettig zijn is het nog mooier dat dit uurwerk zichtbaar is via de transparante achterzijde.

De wijzerplaat, zoals we deze van master collection, heeft een typisch klassieke look. Deze wordt geleverd in drie verschillende tinten, namelijk crème wit, zwart en blauw. In al deze uitvoeringen vinden we op drie uur de weergave van de dag en datum.

Het horloge komt later dit jaar naar Nederland, maar om nu vast onze huidige Longines collectie te bekijken klikt u op de link.

Longines master collection annual calender horloge

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Maandelijks versturen wij een nieuwsbrief met de laatste updates.